2016-02-09 Sven Johansson

 

  • Tord Westlund - reportern som aldrig vill ge upp. Foto: Elina Sorri / Arbetarbladet

Veckans profil Tord Westlund – reportern som aldrig vill ge upp. I 40 år, först många år på Arbetarbladet, därefter dryga tio år som frilansande krimreporter på Aftonbladet, har Tord bevakat och nosat upp dramatiska händelser i vårt närområde. Nu är han 72 år men har inga tankar på att kasta inhandduken.

Finska klubben – ett nav för de omkring 1 500 finska immigranter som blev kvar i Gävle. Vi träffar Anneli Thylin som är en av rösterna i radiosändningarna varje lördagseftermiddag. Då handlar det mycket om tango!

Erik Süss, nyss hemkommen från ytterligare ett pass som volontär i flyktingvågens grekiska övärld, möter vi i Seniorradions andra timme. Under januari kom ytterligare 50 000 flyktingar i båtar från Turkiet, flyktingar som lämnat helvetet i krigshärjade områden och nu är på jakt efter en trygg tillflyktsort i Europa.

Panelen: Axel Andersson, Vuokko-Vera Bohman och Per Piscator tar bl.a. upp följande ämnen: Levande centrum, spårvagns- och busskommunikationer samt flyktingintegrationen.