2016-04-12 Mats Åmvall

 

  • Jerker Swande, regissör: Ingmar Bergman? Nej, mer som Thore Skogman! Foto: Gefle Dagblad.

Vi porträtterar Jerker Swande, kulturell mångsysslare med mängder av strängar på sin lyra – författare, konstnär, designer, copywriter, journalist, regissör, skådespelare, operasångare och uppfinnare. Vem är mannen bakom allt detta

Seniordoktorn Lars Pettersson talar om soleksem, en åkomma som är vanliga än man tror.

Veckans krönika: Ingrid Carlsson berättar om  fotbollsmatchen på ”Hotell Hamilton”.

Gamla fängelset i Gävle stängde för gott för 30 år sedan. En ny utställning öppnar 16 april och Ingrid Miljand berättar mer. Vi samtalar också med Göran Löf, som har personliga erfarenheter av fängelset när det ännu var i bruk.

I panelen: Vuokko-Vera Persson, Axel Andersson, Per Piscator. De undrar om äppelträdets saga nu är all. Vidare berörs bl.a. ämnena Panama-affären, banker och ungdomstränare som lämnar sitt uppdrag p.g.a. föräldrarna.