2016-08-30 Sven Johansson

 

  • Leif Eriksson, projektledare för P4 Plus.
    Foto: Arbetarbladet.

P4 Plus, Sveriges radios webbsatsning med främst musik för den något äldre generationen. Projektledaren, tidigare lokalradiochefen Leif Eriksson, är gäst i studion och berättar om hur han vill att kanalen ska utvecklas.

Medlemsflykt från Svenska kyrkan efter avslöjanden om lyxiga utlandsresor och vidlyftig representation. Intervju med Gävleprästen Peter Hallgren Stjerndorff om hur Gävle påverkats, om omdiskuterade Mitt Kors-gruppen som Peter Stjerndorff stöttar och om att Gävle ligger lägst i landet i andelen ungdomar som konfirmerar sig.

Bernt-Olov Andersson fortsätter läsa ur sin debutroman ”Min älskade slaktare”, med handlingen förlagd till den lilla byn på Åsen utanför Sandviken.

Panelen består denna vecka av Conny Nordin, Björn Widegren och Majlis Svedin Nordling. Först redovis kort hur sommaren varit för panelmedlemmarna. Därefter diskuteras kyrkans problem och utmaningar, burkinins vara eller inte vara samt den för årstiden populära surströmmingen.