2016-09-06 Sven Johansson

 

 • I själ och hjärta av Stig Andersson. Foto: Gefle Dagblad

Vår egen Seniordoktor, Lars Pettersson, gör höstdebut. I ett samtal med Rolf Vingemar ventileras det här med blodtryck, högt och lågt.

Vad händer i Blå Huset i höst? Snart säsongsstart för Gävle-symfonikerna, styrkta av turnén i österled. Vi får inblickar i vad vi kan vänta oss.

Gunni Jonsson ger oss lästips inför hösten.

 • I själ och hjärta av Stig Andersson. Stig Andersson är född i Skellefteå. Sedan 1970-talet bosatt i Gävle. Detta är hans åttonde samling dikter.
 • Mörkt motiv av Louise Penny. Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare. Mörkt motiv är den första boken i serien om kommissarie Gamache och den kanadensiska byn Three Pines invånare. Här följer i tur och ordning de delar som är översatta till svenska:
  Nådastöt
  Den grymmaste månaden
  Ett förbud mot mord
  Ett ohyggligt avslöjande
  Begrav dina döda

Bernt-Olov Andersson fortsätter att läsa ur sin debutroman, Min älskade slaktare. Nu har Bosse och hans kamrater där uppe på Åsen kommit över en ask tändstickor och nu blir det dramatiskt.

Ingrid Carlsson är veckans krönikör. Hon tänker tillbaka på tiden när bakelittelefonen var den naturliga formen för kontakt mellan människor på olika platser.

Veckans panel: Per Piscator, Vuokko-Vera Bohman och inhopparen Börje Carlsson.