2016-12-20 Ingrid Carlsson

 

  • Ingrid Carlsson, programledare och tillförordnad tomtemor.
    Foto: Timo Heino.

Gäst i studion är relativt nyblivne Gävlebon Svante Grundberg, känd Nattsuddare och filmkanotist.

Nu handlar det om julen. Ingrid berättar.

Boktips från Lillian Samuelsson, Stadsbiblioteket. Två barnböcker tas upp:

  • Åsa Mendel Hartvig/Ane Gustavsson: Drakeld. En andlöst spännande och vackert illustrerad saga om en lillasyster som blir bränd av en drake och sover dag efter dag, natt efter natt. Ska hon någonsin vakna igen?
  • Emma och Lisen Adbåge: Halsen rapar, hjärtat slår rim för 0-100 år. Verser med allvar och humor, om vardag och fantasi för alla åldrar, att läsa tillsammans. Härliga illustrationer och lekfulla rim av systrarna Adbåge som tidigare illustrerat och skrivit bilderböcker var och en för sig.

Gunni Jonsson läser Granen, av Tove Jansson.

Tomten av Viktor Rydberg läses av Hans-Olof Bergqvist.