2016-12-27 Sven Johansson

 

  • Inger Källgren-Sawela och Jörgen Edsvik.
    Foto: Anna Molin, Sveriges Radio

Kommunstyrelsens ordförande Inger Källgren Sawela (m) och oppositionsrådet Jörgen Edsvik (s) om det turbulenta året i Gävles lokala politik då det socialdemokratiska maktinnehavet bröts. Vi ska tala om viktiga Gävlefrågor under året och naturligtvis titta framåt, vad händer nästa år.

Boktips från Susanna Kelemen, Stadsbiblioteket.

  • Swede Hollow: Ola Larsmo. “Swede Hollow” är en ravin mitt i St Paul, Minnesota. Idag är den öde. Men vid sekelskiftet 1800-1900 bodde mer än tusen svenskar i en slum som av stadens myndigheter beskrevs som ett pesthål. Här samlades några av den miljon svenska migranter som aldrig lyckats ta sig in i det nya samhället, illa sedda av såväl amerikaner som mer väl lottade svenska migranter. Vi känner dem till namnen, inte mer. Drömmar tar sig olika uttryck, men lever och verkar ända in i vår tid.