Seniorradions vänner besökte Gävletidningarnas nya tillhåll

En av uppgifterna för Seniorradions vänner är att ordna studiebesök. 24 januari hade vi möjlighet att göra en rundvandring i det nya tidningshuset på Waldenströmsgatan – där posten en gång höll till. Redaktionschef Per Bäckis Bäckström guidade oss genom lokalerna och vi fick en pratstund kring organisation, pressfrågor och tänket kring samordningar av olika slag mellan de 28 olika tidningstitlarna och sajterna – alltfrån Östersund, Övik, ner till Västerås och Sörmland.

Hur GD och Arbetarbladet arbetar gemensamt med sina nyhetssajter fick vi veta genom deskchefen Lisa Hall.

Tappet för papperstidningarna är som bekant mycket stort, däremot är den digitala tillväxten på klar uppgång om än från blygsamma nivåer.

  • Vi fick en pratstund med redaktionschef Per Bäckis Bäckström bl.a. kring organisation och pressfrågor, innan guidningen. Foto; Timo Heino.

 

Seniorradions Vänner består dels av medarbetare själva men också av lyssnare som anser att våra sändningar har en unik karaktär genom att vi fokuserar på äldrefrågor. Inom Seniorradion ser vi hur frågor om pension, vård, historia har svårt att göra sig hörda i andra medier.

Vill du bli en av oss så kontakta Mats Åmvall antingen på mejladressen vanner@seniorradion.se eller på 070-672 80 28. Medlemskapet kostar inget och du fr möjlighet till intressanta diskussionstillfällen och studiebesök.