Välkommen till Seniorradion

Seniorradion i Gävle – en viktig röst i mediebruset
Seniorradion i Gävle är en självständig, oberoende förening med ett enda uppdrag – att sända radio med innehåll som vi tror är viktigt, relevant och underhållande för vår huvudsakliga målgrupp, ni som är från 55 år och uppåt.

Vi sänder på närradiofrekvensen 102,7 mhz, alldeles till höger om P4 (102,0 Mhz). Utrymmet delar vi med en del andra organisationer, Pingstkyrkan, Oldies FM, MHF och finska föreningen. När inte vi eller någon av de andra föreningarna sänder, fyller vi på med musik.

Seniorradion sätter varje vecka samman ett två timmar långt program som vi sänder direkt varje tisdag kl 9-11. Programmet repriseras på eftermiddagen kl 16-18 och ytterligare en gång på torsdagsmorgnar, kl 9-11.

 

Brett innehåll

Vi riktar in oss på att skapa ett innehåll som vi tror kan attrahera en bred publik i vår målgrupp: Intressanta intervjuer, reportage och musik för vuxna öron. Återkommande inslag är Seniorklippet, små händelser som vi samlar upp ur nyhetsfloden, vår egen Seniordoktor Lars Pettersson som lyfter fram olika medicinska frågor och Nyhetspanelen, tre kända lokala profiler som ger sin syn på veckans aktuella händelser.

 

Vilka är då vi?

En brokig samling onekligen – med helt olika bakgrunder:

Kärngruppen består av fem programledare, två reportrar, två tekniker och två teknikansvariga. Ingrid och Gunni kommer från biblioteksvärlden, Karin har jobbat hos Polisen, Marianne kommer från kommunens kulturförvaltning, Sven var tidigare verksam på Arbetarbladet, Mats, dagstidningsjournalist och chefredaktör för flera tidningar, Lasse har en bakgrund som fotograf på Arbetarbladet och tekniker på Lokalradion, Björn som arbetat som hårdvarutekniker på Sveriges Radio och Timo, i själ och hjärta fortfarande sjöman fast det var evigheter sedan han mönstrat av sitt sista fartyg. Dessutom våra reportrar som regelbundet medverkar med inslag: Rolf, tidigare på Skattemyndigheten och Agnetha som länge arbetat på Arbetarbladet. Gemensam nämnare: Vi tycker att det är väldigt kul och utvecklande att göra radio.

Och vi är besjälade av ämnesområdet. Vi tror nämligen att det blir allt viktigare att skapa ett medialt nav för de något äldre medborgarna, i en tid när traditionella lokaltidningar blir allt mer uttunnade och radio och TV riktar in sig på unga tittare och lyssnare.