Välkommen till Seniorradion!

Vi är en lokal närradiostation som sänder på frekvensen 102,7MHz Varje tisdag kan du lyssna på vårt veckoprogram mellan kl 9 och 11 eller på reprisen samma dag kl 16-18.

Äldrefrågorna får mindre och mindre utrymme i det stora informationsutbytet. Vi vill ge plats åt sådant som av andra medier ratas till förmån för sådant som andra redaktioner ska tilltala yngre grupper. Seniorradion riktar sig således främst till lyssnare i mogen ålder och vi väljer ämnen och intervjupersoner som vi tror intresserar människor i den åldersgruppen.

Något av det vi tagit upp under åren: telefonbedrägerier, hur undviker man vinterns halka, skilsmässor bland äldre, spännande gatu- och ortsnamn, släktforskning – ja listan kan göras lång eftersom vi började sända radio redan år 2001. Programmen har också några återkommande fasta inslag. Lyssnarna får boktips, konsumentupplysning och så har vi en uppskattad krönikör med tänkvärda tankar. Varje sändning avslutas med en nyhetspanel där tre deltagare dryftar stort som smått. Det är nio personer som växlar mellan veckorna. I varje program får lyssnarna också tips på intressanta evenemang – utställningar, konserter och andra aktiviteter.

Vi är åtta personer som turas om att vara programledare och tekniker. Vi har helt olika bakgrunder, är förstås alla pensionärer och har bara en sak gemensamt – vi gillar att göra radio. Så välkommen att lyssna.

102,7 MHz är frekvensen. Tisdagar 9-11 och 16-18 är tiderna du behöver komma ihåg.

Du kan streama live eller lyssna när det passar dig bäst. Du klickar dig fram till senaste programmet eller väljer något av de tidigare sända..